Mit mønster til den perfekte hverdagskjole

Jeg har længe haft en idé, om hvad der klædte mig, men jeg har ikke kunne finde det perfekte mønster.

Det som jeg ønskede mig var, at kjolen skulle sidde pænt på brystet og derefter skjule maven lidt med et skørt med vidde.

Men nu skulle det være, jeg havde for noget tid siden taget screenshots at en forklaring på den kjole jeg ønskede mig, og med tid til at nærlæse det, og lidt hjælp fra en sybuddy lykkedes det mig at komme frem til noget.

image

Jeg har taget udgangspunkt i onion 2035, det var det mønster jeg havde liggende, mønsteret skal være delt op i to for at lave den kjole.

image

Som det ses på billedet her, er der begrænset med vidde, og man kan ikke bare smide lidt ekstra cm ind i siderne, så kommer den ikke til at falde korrekt.

Jeg blev bekendt med at den metode jeg skulle bruge hed slash and open, og denne side viser utrolig godt hvad det går ud på.
http://www.madalynne.com/how-to-slash-and-open

Jeg valgte at dele skørtet op i 3, i midten og i hver side, derefter indsætter man kiler så er bredere i bunden og i toppen går ud i et så viden i brystet ikke ændrer sig.

image

Uden kiler

image

Med kiler

Man vælger selv hvor meget vidde der skal i, jeg har lagt 8 cm x 3 ind for neden på denne.

Jeg folder mønsteret sammen på midten og ligger overdelen ovenpå, man mister lidt af længden på overdelen fordi det skal passe på den nye underdel, men det ligger man til i bunden bagefter. 

image

Så klipper jeg stoffet, fold mod fold. Der hvor der er et hak ind klipper jeg blødt, så kommer der en smule sving, det gør intet.

image

Jeg lægger kjolen op med et pyntesøm, 3 cm inde og stryger godt bagefter.

Kjolen syes sammen som alle andre kjoler.
Dette mønster passer godt til mig og det kan laves med alle mulige detaljer herfra.

//aberumpensmor

Reklamer

11 thoughts on “Mit mønster til den perfekte hverdagskjole

 1. Ej hvor smart! Jeg troede, du havde syet kiler i kjolen og kunne simpelthen ikke få øje på dem, uanset hvor meget jeg kiggede 😀 Men det er jo blot mønsteret, det har fået kiler – det har jeg aldrig tænkt på, at man kunne 👍

  Like

 2. Hvor er det godt gået – især kan jeg godt lide du har undladt den der overskæring der er på det mønster du har brugt som udgangspunkt 🙂 Glæder mig til at se mere fra dig

  Like

 3. Snupper lige en ferietur på 14 dage. Så kan det da nok være jeg lige skal have kigget på det her bag efter. især hvis jeg kan få en kjole til at sidde lige så godt som din. God sommer.

  Like

 4. Den sidder så godt på dig! Må jeg spørge hvorfor du overlapper skørt og overstykke? Forstår godt du lægger samme mængde til i bunden men er der en grund til du ikke bare lægger skørtet i forlængelse af overstykket så man ikke behøver lægge til?

  Like

  1. Ja, selvfølgelig må du spørge om det. Jeg gør det fordi skørtet starter på brystet, så når jeg trækker det op på forstykket så starter skørtet lige på brystet og begynder og swinge der. Håber det giver mening.

   Like

 5. May er kjolen todelt bagpå også? Det mener jeg nemlig ikke den er fra starten er den?

  Og klipper du den ud i et helt forstykke og helt bagstykke?

  Like

 6. Fedt, fedt, fedt! DET skal prøves! 😊 Men når nu jeg ikke på den måde har så meget mave “under brystet”, som skal dækkes, men mere buler ud “ved/under navlen” vil du så anbefale at sætte kilerne anderledes? Vil jo gerne, at der er så meget talje i kjolen som muligt! 😊

  Endelig kom jeg forbi din side efter at have fulgt dine kjoler på “Sypigerne…” på Facebook! Nu skal der lures tricks af 😊

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s